Rooiseheide 31, 5481 SG Schijndel info@doelenschijndel.nl (073) 549 2755 ma. t/m vr. 8.15 - 18.00 | za. 8.30 tot 12.00

Van der Doelen aan het woord

Carnavalswagens

Het is eind januari en ik zie de omgeving langzaam veranderen. In mijn woonplaats Eerde prijkt een bord met ‘Oiversland’ en hier in Schijndel (of: Schorsbos) beginnen we gestaag meer groen, geel, wit tegen te komen in het straatbeeld. Het is duidelijk: het is bijna carnaval, dat zuidelijke feest van drie dagen gezelligheid. Maar ook het feest van dronken mensen op straat, fietsers zonder licht en plotseling overstekende muzikanten. Het feest waarbij je als automobilist extra alert moet zijn.

Lees meer

Verborgen gebreken

Wij komen ze regelmatig tegen in onze werkplaats: mensen die een occasion hebben gekocht en vervolgens tegen ‘verborgen gebreken’ aanlopen. Ze hebben puur op vertrouwen van iemand die ze kennen of via internet een tweedehands auto gekocht, en vervolgens blijken daar toch wat meer reparatiekosten aan nodig dan ze gehoopt hadden.

Lees meer

High speed

Regelmatig kom ik dingen tegen waarvan ik denk dat ze misschien wel eens interessant zouden kunnen zijn voor onze klanten en/of ons bedrijf. Zo heb ik laatst een tweetal high speed-fietsen aangeschaft. Voor wie ze nog niet kent: dat zijn elektrische fietsen die een snelheid kunnen bereiken tot wel 45 kilometer per uur. Als fanatiek wielrenner ben ik er natuurlijk zelf meteen op gesprongen en ik moet zeggen: ik vind het ideale fietsen.

Lees meer

Zorgeloos op vakantie

Terwijl ik dit schijf is de zomervakantie in volle gang. Voor veel mensen dé tijd om erop uit te trekken met de auto. Bij ons is het niet per se komkommertijd in de zomervakantie! Met onze eigen mensen die ook op vakantie zijn, is het soms best aanpoten. Bovendien bieden wij best wat services die vakantievierende mensen goed kunnen gebruiken.

Lees meer

Het beste van twee werelden

Zoals je waarschijnlijk al eens hebt gezien op onze gevel, ons briefpapier of onze website, zijn wij onderdeel van Cars&Joy. Dat heeft natuurlijk een reden. Als onderdeel van Cars&Joy maken wij deel uit van een sterk collectief. Cars&Joy is namelijk een landelijke organisatie die de krachten bundelt van kwalitatief goede autogarages. Tegelijkertijd blijft bij Cars&Joy gelukkig ook het lokale aspect van onze garage centraal staan. Vooral die combinatie, van nationaal en lokaal, vind ik prettig. Op die manier combineren we het beste van twee werelden voor onze klanten: de voordelen van een landelijk opererende keten én de kracht van een lokaal garagebedrijf, met een vertrouwd gezicht.

Lees meer

Helder over geld

Helder over geld. Een onderwerp waar we graag aandacht aan besteden. Want de factuur is misschien wel het meest onderschatte communicatiemiddel van het autobedrijf. Niemand voelt zich fijn als de factuur zonder tekst en uitleg onder de neus geschoven wordt.

Lees meer

Pech

De laatste tijd gaat het niet zo goed in huize Van der Doelen. Zo zit mijn vrouw Hennie, die je misschien kent als receptioniste en administratrice van ons bedrijf, flink in de lappenmand. Ze heeft al wel langere tijd gezondheidsproblemen, maar nu stapelen ze zich op, zodat ze al geruime tijd in het ziekenhuis ligt. Wat een pech.

Lees meer

Enen en nullen

Onze monteurs krijgen steeds meer weg van ICT-specialisten. Niet dat ze hier de hele dag op een zolderkamertje zitten te programmeren… ze doen nog steeds hetzelfde werk: auto’s repareren en onderhouden. Maar de kennis, vaardigheden en materialen die daarvoor nodig zijn, zijn de laatste jaren wel flink veranderd. Dat heeft alles te maken met de elektronica die al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw steeds meer in auto’s wordt verwerkt, en de intelligente (computerachtige) systemen die deze elektronica aansturen.

Lees meer

Vakantieleed

Niemand zit erop te wachten, maar ieder jaar zijn er weer een hoop mensen die het overkomt: autopech op vakantie. Ook de afgelopen vakantieperiode zagen we ze weer komen: de auto’s die door de ANWB vanuit allerlei verschillende uithoeken van Europa onze kant op gebracht werden. Soms met een klein defect, maar soms ook met een motor die helemaal in de soep gereden was.

Lees meer
Geldboom

Geldboom

Geldboom Maar weinig mensen hebben thuis een boom staan waar geld aan groeit. En dat betekent dat veel mensen – zeker in deze tijd – op moeten letten waar ze hun geld aan uitgeven. Wij zien dan ook regelmatig dat het onderhoud van de auto even niet de prioriteit...

Lees meer
Mogen we even aandacht voor de brandblusser?

Mogen we even aandacht voor de brandblusser?

Mogen we even aandacht voor de brandblusser? Het is mei, en voor de meeste mensen komen de voorbereidingen voor de zomervakantie in zicht. Voor mij is dat altijd een tijd waarin ik weer (meer) na ga denken over veiligheid. De laatste tijd heb ik het idee dat er steeds...

Lees meer
Sport & Ondernemen

Sport & Ondernemen

Sport & Ondernemen Van huis uit ben ik geen sporter. Mijn ouders waren geen sporters, en in mijn opvoeding speelde sport geen rol. Pas op latere leeftijd ben ik, na omstandigheden die mij de ogen hadden geopend, gezonder gaan leven en intensief gaan sporten....

Lees meer
Veilig de weg op… hoe doe je dat?

Veilig de weg op… hoe doe je dat?

Veilig de weg op… hoe doe je dat? Bij Van der Doelen is het onze drijfveer om ervoor te zorgen dat onze klanten veilig de weg op kunnen. Maar vaak merken wij dat er op het gebied van veiligheid stiekem nog best een aantal dingen zijn die onze klanten niet weten of...

Lees meer
Cruyff Foundation

Cruyff Foundation

Johan Cruyff Foundation Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen! Johan Cruijff. Wie kent deze voetballegende niet? Hij heeft verschillende uitspraken die je regelmatig voorbij hoort komen. ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’, is wel de bekendste. Ken je...

Lees meer
Tour de France

Tour de France

Tour de France Nog een paar weken en dan zitten we weer massaal voor de buis. Wie zal de Tour winnen? De grote kanonnen Nibali, Contador, Quintana of Froome? Of een van de outsiders (onze tip: Tejay van Garderen)? Misschien zelfs wel één van onze landgenoten. Want het...

Lees meer
Cars & Joy ANWB Bovag RDW Hybride Kenniscentrum Lease service center

Wij staan garant voor de kwaliteit van alle reparaties onderhoud.
1 jaar volledige BOVAG-garantie op al ons reparatiewerk.