Rooiseheide 31, 5481 SG Schijndel vanderdoelen@olie-zo.nl (073) 549 2755 Ma. t/m vr. 8.00 - 17.30 | Za. en zo. gesloten
Cruyff Foundation

Johan Cruyff Foundation

Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen!
Johan Cruijff. Wie kent deze voetballegende niet? Hij heeft verschillende uitspraken die je regelmatig voorbij hoort komen. ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’, is wel de bekendste. Ken je ook: ‘Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen’? Deze uitspraak staat aan de basis van een mooi en bijzonder verhaal.

cruyffToen Johan in Amerika voetbalde, woonde hij naast een jongetje met het syndroom van Down. Dit jochie was eenzaam en kon niet buiten voetballen met de andere kinderen. Johan wilde iets betekenen en leerde het kind voetballen. Op een dag kwam Johan thuis en zag hij iets geweldigs: het jongetje was buiten aan het voetballen met de andere kinderen. Sindsdien is het leven van het jochie enorm veranderd. Het bleef niet bij deze jongen. Voor veel kinderen is er een wereld open gegaan dankzij de Johan Cruyff Foundation!

Sport is magisch en brengt jong en oud samen. De Foundation geeft niet alleen aandacht aan kinderen met een handicap, maar ook aan kinderen in wijken waar ze weinig buiten kunnen spelen. De oude trapveldjes komen in een moderne vorm weer terug. Op de Cruyff Courts, zoals de trapveldjes heten, gelden de 14 regels van Johan Cruijff. Een van deze regels gaat over het zijn van een teamspeler: alleen kun je niets, je moet het samen doen! Ja, dat is de basis van een team. Mooi. Bijzonder. Respect. Dat hebben wij voor de Johan Cruyff Foundation. Daarom doneren wij bij iedere APK keuring aan de Foundation!