Rooiseheide 31, 5481 SG Schijndel vanderdoelen@olie-zo.nl (073) 549 2755 Ma. t/m vr. 8.00 - 17.30 | Za. en zo. gesloten

Lokaal ondernemen

Als autogarage in een dorp als Schijndel werken wij veelal voor lokale en regionale klanten. Mensen uit Schijndel, Eerde, Gemonde, Sint-Oedenrode, Veghel… Zij komen vaak bij ons op basis van vertrouwen. Een goed gevoel, sympathie voor onze mensen en de ervaring eerlijk geholpen te worden.

Goodwill en klantenbinding zijn voor ons dus van groot belang. Onze focus ligt dan ook grotendeels op onze directe omgeving. Zo zijn we hoofdsponsor van TWC Dommeldal, de wielervereniging in Sint-Oedenrode, en sponsoren we Wielervereniging Schijndel. Ook kom je ons regelmatig tegen in het regiokrantje, bij de (carnavals-)jeugdoptocht in Wijbosch, de hardloopclub uit Den Dungen en verschillende muziekgroepen. In totaal sponsoren we zo wel 10 of 12 clubs en evenementen per jaar. Dat zijn geen grote dingen, maar daarmee versterken we wel de band met onze klanten.

Behalve met sponsoring investeren we ook in lokaal ondernemen met ons lidmaatschap van bijvoorbeeld SNO (Schijndel Netwerk voor Ondernemers) en ‘Fris’. Dat laatste is een clubje met een aantal ondernemers uit Schijndel, Boxtel en Sint-Oedenrode. Eén keer in de twee weken gaan we op vrijdagochtend samen mountainbiken en ontbijten. Dat vind ik als fietsliefhebber niet alleen erg leuk, ik merk ook dat ik er veel uithaal. Tijdens het ontbijt bespreken we problemen waar we als ondernemers tegenaan lopen en helpen we elkaar verder. Aan Fris hebben we bovendien al een aantal nieuwe klanten overgehouden.

Tegelijkertijd moeten we ook inspelen op nationale en internationale ontwikkelingen. We laten ons scholen op het gebied van elektrische en hybride voertuigen. En we zien bijvoorbeeld in onze garage dat diesel-auto’s steeds meer in het gedrang komen op basis van internationale regelgeving en ontwikkelingen. In dat opzicht merken we van alles van dingen die wereldwijd spelen.

Voor ons is het dus de kunst om voortdurend te schakelen tussen lokaal en (inter)nationaal. Mee met de trends, maar ook midden in onze directe omgeving blijven staan. Daarin investeren we graag!

Hans van der Doelen