Rooiseheide 31, 5481 SG Schijndel info@doelenschijndel.nl (073) 549 2755 ma. t/m vr. 8.15 - 18.00 | za. 8.30 tot 12.00
Winterbandenwissel

Brr… De koude wintertijd komt steeds dichterbij. Onze slippers gaan uit, en de sloffen gaan aan. Ook bij uw auto?

Banden zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw auto, het enige contact dat uw auto met de weg heeft verloopt namelijk via uw banden. Om uw veiligheid te waarborgen is het van groot belang dat uw auto over de juiste banden beschikt. Gaat u op wintersportvakantie? Houd er rekening mee dat binnen Europa verschillende regels omtrent winterbanden (en sneeuwkettingen) gelden.

Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius meer grip dan zomerbanden. Vaak wordt er gedacht dat winterbanden alleen extra grip bieden bij sneeuw. Dit is echter niet waar, ook op een nat wegdek bieden winterbanden extra grip. En dat natte wegdek komt nogal eens voor in Nederland. Nieuwsgierig naar de werking van winterbanden? Bekijk dan deze animatie.

Vergeet dus niet om uw zomerbanden op tijd om te wisselen voor winterbanden. Bij Autogarage Van der Doelen kunt u ook winterbanden kopen. Onze medewerkers zorgen er graag voor dat uw zomerbanden snel en vakkundig verwisseld worden. Klaar terwijl u wacht! Maak direct een afspraak.