Rooiseheide 31, 5481 SG Schijndel vanderdoelen@olie-zo.nl (073) 549 2755 Ma. t/m vr. 8.00 - 17.30 | Za. en zo. gesloten

Tijd voor de bandenwissel

Banden zijn een zeer belangrijk onderdeel van de auto, het enige contact dat jouw auto met de weg heeft verloopt namelijk via de banden. Om de veiligheid te waarborgen is het van groot belang dat jouw auto over de juiste banden beschikt. Ga je op wintersportvakantie? Houd er rekening mee dat binnen Europa verschillende regels omtrent winterbanden (en sneeuwkettingen) gelden. Zorg ervoor dat je veilig de weg op gaat met de juiste bandsoort. Maak online een afspraak voor je bandenwissel.

Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius meer grip dan zomerbanden. Vaak wordt er gedacht dat winterbanden alleen extra grip bieden bij sneeuw. Dit is echter niet waar, ook op een nat wegdek bieden winterbanden extra grip. En dat natte wegdek komt nogal eens voor in Nederland. Nieuwsgierig naar de werking van winterbanden? Bekijk dan deze animatie:

De winters in Nederland zijn over het algemeen niet heel streng. Een all-seasonband kan dan goed van pas komen. Voor de wintersportlanden raden we wel een winterband aan. Dit omdat de all-seasonband bij echte sneeuw minder goede prestaties levert dan een winterband. Wil je advies over welke band het beste bij jouw rijstijl en auto past? Kom dan eens langs in onze garage.

Vergeet dus niet om zomerbanden op tijd om te wisselen voor winterbanden. Bij Autogarage Van der Doelen kun je ook winterbanden of all-seasonbanden kopen. Onze medewerkers zorgen er graag voor dat banden snel en vakkundig verwisseld worden. Klaar terwijl je wacht! Maak direct een afspraak.