Rooiseheide 31, 5481 SG Schijndel vanderdoelen@olie-zo.nl (073) 549 2755 Ma. t/m vr. 8.00 - 17.30 | Za. en zo. gesloten

Tips voor in de winter

We vinden het belangrijk dat je dag in, dag uit veilig de weg op kunt. Ook in de winter! Daarom geven we je een aantal tips die specifiek van toepassing zijn op het winterseizoen.  Veel  koudeklachten kun je eenvoudig zelf oplossen. Hieronder een aantal handige tips die we je graag mee willen geven.

  • Als je ruitenwissers bevroren zijn, is het belangrijk om je ruiten vorstvrij te maken. Je kunt met je ruitenkrabber proberen de ruitenwissers voorzichtig los te tikken. Er bestaat tegenwoordig ook ruitensproeiervloeistof die niet kan bevriezen, altijd handig!
  • Met behulp van een warme kruik of föhn kun je vastgevroren deuren langzaam ontdooien. Let er op dat je de warme lucht van de föhn niet direct op de ramen blaast. Door het grote temperatuurverschil kunnen er barsten ontstaan.
  • Een vastgevroren handrem kun je ontdooien door het starten van de motor. Laat je auto warm worden en de handrem zal vanzelf weer meegeven.
  • Wist je dat er speciale slotontdooier bestaat die ervoor zorgt dat bevroren sloten langzaam weer ontdooien? Een warme kruik kan ook een oplossing zijn bij bevroren sloten.
  • Als je auto niet wil starten door accuproblemen, kan je het beste even contact opnemen.

Wist je dat de ANWB zelfs een volledige webpagina gevuld heeft met handige tips om winterproblemen te voorkomen en/of verhelpen? Je bekijkt de pagina hier!