Rooiseheide 31, 5481 SG Schijndel vanderdoelen@olie-zo.nl (073) 549 2755 Ma. t/m vr. 8.00 - 17.30 | Za. en zo. gesloten

Voorkom dure reparaties aan het distributiesysteem

De distributieriem moet regelmatig vervangen worden. Hij is aan slijtage onderhevig en kan als gevolg daarvan breken, met als resultaat dat de zuigers in de bovenste stand de geopende kleppen raken en zwaar beschadigd worden. Dat laatste leidt tot hoge reparatiekosten en dat willen we van te voren voorkomen. Een distributieriem gaat zo’n 60 tot 120 duizend kilometer mee of een aantal jaren. De fabrikant schrijft voor wanneer deze vervangen moet worden om breken te voorkomen.

Tijdrovende reparatie

Wanneer je je auto met regelmaat laat onderhouden door een professionele monteur zal deze alle essentiële onderdelen tijdig vervangen. Het distributiesysteem bestaat naast de distributieriem ook nog uit andere onderdelen die aandacht vragen, zoals de waterpomp en de geleiderollen. Omdat het systeem op een lastig bereikbare plek in je auto zit, zijn de werkzaamheden rondom het distributiesysteem vaak tijdrovend. Dat is ook de reden dat reparaties in de kosten lopen. Niet leuk, wel handig om te weten.

Wanneer is de jouw distributieriem aan vervanging toe?

Onze monteurs houden de onderhoudshistorie van jouw auto nauwkeurig en ‘volgens de boekjes’ bij. Zo kun je altijd navragen wanneer jouw distributieriem aan vervanging toe is. Heb je een vraag over dit onderdeel of ben je benieuwd naar onze visie op scherp geprijsd onderhoud? Kom dan gerust langs of maak meteen een afspraak.