Rooiseheide 31, 5481 SG Schijndel info@doelenschijndel.nl (073) 549 2755 ma. t/m vr. 8.15 - 18.00 | za. 8.30 tot 12.00
Wintertips

Verhelp koudeklachten bij je auto

Voorlopig zijn we nog niet van de kou af. Er zijn Siberische temperaturen voorspeld… Daarom willen we je een aantal tips geven om koudeklachten bij je auto te verhelpen. Veel van deze klachten kun je namelijk eenvoudig zelf oplossen. In deze video legt de ANWB uit hoe je eenvoudig de ruiten van je auto ontdooid en met goed zicht veilig de weg op kan. Hieronder een aantal handige tips die we je graag mee willen geven.

  • Als je ruitenwissers bevroren zijn, is het belangrijk om je ruiten vorstvrij te maken. Je kunt met je ruitenkrabber proberen de ruitenwissers voorzichtig los te tikken. Er bestaat tegenwoordig ook ruitensproeiervloeistof die niet kan bevriezen, altijd handig!
  • Met behulp van een warme kruik of föhn kun je vastgevroren deuren langzaam ontdooien. Let er op dat je de warme lucht van de föhn niet direct op de ramen blaast. Door het grote temperatuurverschil kunnen er barsten ontstaan.
  • Een vastgevroren handrem kun je ontdooien door het starten van de motor. Laat je auto warm worden en de handrem zal vanzelf weer meegeven.
  • Wist je dat er speciale slotontdooier bestaat die ervoor zorgt dat bevroren sloten langzaam weer ontdooien? Een warme kruik kan ook een oplossing zijn bij bevroren sloten.
  • Als je auto niet wil starten door accuproblemen, kan je het beste even contact opnemen.

Wist je dat de ANWB zelfs een volledige webpagina gevuld heeft met handige tips om winterproblemen te voorkomen en/of verhelpen? Je bekijkt de pagina hier!